• asiathemes.com
  • (2)245 23 68

Om kreditt

admin      -

Om kreditt

Nordmenn er tradisjonelt sett glade i å handle på kreditt, og dette er det i og for seg ikke noe galt i, men man er nødt på se på totalsituasjonen i sin egen økonomiske virkelighet og det er kanskje her mange av oss svikter. En ting som gjeldsgrad er et viktig begrep i så måte, og det er her vi har sett en urovekkende utvikling i de siste årene her til lands. Gjeldsgrad innebærer kort og godt den mengden lån vi har i forhold til husholdningens totale inntekt. Det finnes ingen snarveier til god økonomi, men det kreves god økonomisk forståelse. Det er det enkle faktumet som gjelder.

Når man nærmer seg en samlet lånesum som er det triple av den årlige inntekten til familien bør man begynne å tenke seg om for da er man helt på smertegrensen. Hvis man da i tillegg begynner å tulle med forbrukslån og kredittkort kan løpet for familiens økonomi fort være kjørt – så ærlige må vi nesten få være. Kredittkort er et slags lån, og det er faktisk et veldig dyrt lån. Betaler man tilbake det man er skyldig innen 50 dager er det gratis, og det er nettopp dette som er styrken til kredittkortet. Klarer man ikke å betale tilbake beløpet man er brukt kan man faktisk risikere renter opp mot 30% og hvis du da har høy kredittkortgjeld vil du virkelig få merke det på kontoen din når regningene skal betales.

Så om du kjøper båt eller fikser din båt på kreditt så må du faktisk være så ærlig med deg selv at du tar en realistisk vurdering av din egen økonomi før du gir deg ut på dette. Har du en lav gjeldsgrad trenger ikke et slikt grep å bety all verden, men hvis du er høyt belånt fra før av kan du virkelig sette deg selv og din husholdning i store vanskeligheter. Da må du spørre deg selv om forbruket ditt faktisk er verdt det!

Search