• asiathemes.com
  • (2)245 23 68

Når kunden er misfornøyd

admin      -

Når kunden er misfornøyd

Absolutt alle bedrifter, små som store, har opplevd at misfornøyde kunder gir tilbakemelding om en tjeneste som har blitt levert, men slike tilbakemeldinger er veldig essensielle for driften til de minste bedriftene som kanskje har et lite kundegrunnlag. I slike tilfeller er det essensielt at håndteringen av det problemet som dukker opp gjøres på den korrekte måte – selv om ikke kunden alltid har rett.

For selv om kunden ikke alltid har rett så er det faktisk slik at det er det motsatte som skal være tilfellet for hvordan en bedrift behandler en klage: kunden har alltid rett – punktum. Det kan være så fortvilende og urettferdig som man bare vil mene, men kunden har alltid rett!

Hvis ikke du klarer å tenke på den måten i din bedrift så vil det ikke ta lang tid før du havner i problemer, for kundene dine vil komme med klager med jevne mellomrom. Tar du ikke tak i dette og ordner opp så får du fort et dårlig ord på deg, og da er veien til nedleggelse meget kort. Hoper det seg opp med kunder som føler at de har fått dårlig service, ja, da vil ryktet fort gi deg en alvorlig knekk som det vil være vanskelig å reise seg fra.

Du har én ting å gjøre og det er å ta tak i den første klagen som kommer. Fiks opp i problemet og sørg for at dette ikke skjer igjen i bedriften. Har det vært en kommunikasjonssvikt så sørg for å endre på rutinene. Har det vært noe annet, så fiks det også! Verre en dette er det faktisk ikke, og det er ingenting som er så usjarmerende som å betale for en tjeneste, klage på den for deretter å bli avvist i døren av en lite imøtekommende bedrift.

Husk på at du er avhengig av dine kunder – de er ikke avhengige av deg! De kan alltids henvende seg en annen plass for å få den tjenesten de ønsker, og hvis du skal være konkurransedyktig så skal det i hvert fall ikke være kundeservicen som skal velte deg.

Service er en av de viktigste aspektene ved enhver bedrift og feiler man her har man ingen rett til å overleve, og så tøft er det faktisk. Er du ikke villig til å yte den nødvendige servicen er ikke bedriften din ‘liv laga’.

Search