• asiathemes.com
  • (2)245 23 68

Båtkjøp og egenkapital

admin      -

Båtkjøp og egenkapital

Vi er kanskje ett av de folkene i verden som er mest glade i å ferdes på havet og med en såpass langt kystlinje som det vi faktisk har så er kanskje ikke det så rart. Stor interesse for å være på sjøen betyr også at det er stor interesse for kjøp og salg av båt, og da er det naturligvis på sin plass å snakke litt om dette med finansiering av båtkjøp.

Banken din er nok mer enn villig til å hjelpe deg med et lån til båtkjøpet dit og i hvert fall hvis du har egenkapital å stille med. Har man egenkapital, og da typisk 30% av den totale kjøpesummen, vil du svært ofte møte en smørblid kundebehandler som mer en villig deler ut et lån med gode betingelser. Er situasjonen slik at du ikke har egenkapital å by på så får nok pipa en annen lyd. Da må man nok regne med langt dyrere renter ettersom man da ikke har sikkerhet nok for pengene, og da blir naturligvis hvert avdrag betydelig dyrere.

Å spare opp til egenkapital eller låne seg penger til egenkapital vil derfor kunne være smart og sørge for at du får en god rente på hovedlånet. Velger du et usikret alternativ kan du enkelt og greit kvitte deg med denne delen av lånet så fort som mulig før du setter inn alle kluter på å kvitte deg med hovedlånet. Betal så lite som mulig på hovedlånet og betal inn ekstra på det usikrede lånet slik at det blir nedbetalt. Man skal bestandig putte pengene i det lånet som har den høyeste renten slik at man kvitter seg med dette så raskt som mulig – det er et tegn på god sparing!

Sommersesongen nærmer seg nå med stormskritt og hvis du har planer om å komme deg ut på havet er det derfor nå på høy tid å finne deg båten som skal gi deg de deilige timene til havs som du vet venter på deg!

Search